Gerecse Vasútmodellező Egyesület

• Egyesület címe: 2800 Tatabánya, Diófa u. 47.
  • Klub: Tata Vasútállomás pincéje
  • Telefon: 30/247-89-39
  • E-mail: elnok@gvk-egyesulet.hu

Fürdős Tamás (digitools)

A kisszériás modellvasúti elektronika gyártója.

MÁV kerítés, padok, korlátok stb. fröccsöntő mestere: Ádori Csaba.

Magunkról

Egyesületi elnök:
Cservenka László Zsolt

Elnökségi tagok:
                        Süveg József,                   Szekrényesy Zsolt

Tagjaink:
    Borza Roland, Burger István          Garamvölgyi Gábor,
     Harasta László György,  Hoffer Jenő  Karap Gábor,
Lantos Gyula,    Mészáros Gábor,     Nagy Zoltán Mihály,
   Pályi András,      Pethő Róbert,    Simon Károly,
 Ujkutiné Köles Olga,    Vécsey Attila

Ifjúsági tag:

Dósa Áron, Szabó Donát Bence

Tiszteletbeli tagjaink:

Horváth Istvánné,  Süveg Katalin,  Ujkuti Zsuzsanna

Fontosabb események az Egyesület életéből

2008. tavaszán alakultunk meg.

Eleinte Tatabányán volt klubhelyiségünk, ott kezdtük első moduljainkat építeni (lásd Tervtár menüpontot). Július végén költöztünk a tatai klubba. A modulépítés berendezkedésünk után gőzerővel beindult, 2009 tavaszára már használni is lehetett azokat, és kezdtek mutatóssá válni.

A veszprémi Baross G. klub javaslatára és közreműködésével 2009. májusában közös modellvasút kiállítást szerveztünk, amelyen több más klub is részt vett.

2009. október elején a TNT Vasútmodell Baráti Társaság meghívására a tatabányai Vértes Centerben vettünk részt vendégként modellvasút kiállításon moduljainkkal, amire ideiglenesen oválissá alakítottuk a pályát.

2009. december: a TNT Vasútmodell Baráti Társaság vendégei voltunk Esztergomban a Balassa SZKI-ban rendezett kiállításon.

2010. március 5-7. között ismét részt vettünk a tatabányai Vértes Centerben a TNT Vasútmodell Baráti Társaság felkérésére a modellvasút kiállításon.

A kunszigeti Digitális Modultalálkozón (május 7-9.) nagyon jól éreztük magunkat, ez volt az első digi kiállításunk. Sok tapasztalatot szereztünk, kapcsolatokat építettünk. Képek a Galériában.

Kunszigeten felajánlották a részvételt a pécsi HATEJAMO-n, aminek eleget is tettünk 2010. 09. 11-12-én. Itt már nemzetközi szinten jelentünk meg. Remek kiállítás volt, sok tapasztalattal és élménnyel gyarapodtunk.

A következő kiállítás egy hónap múlva ismét a Vértes Centerben, Tatabányán: 2010. 10. 15. és 17. között. Ezen mutattuk be még terep nélküli új moduljainkat (10 ívest, 5 egyenest [2 vágányost] és a tárolóállomást [Gerecse Rendező], továbbá az új delta 3 eleméből kettőt).

Mivel a tatai klubhelyiségünket már régen kinőttük, kerestük a lehetőséget nagyobb térben dolgozni. Erre 2010. októberétől nyílt lehetőségünk, így október 22-én beköltöztünk a tatabányai Omega Parkba, ahol 77 m2-nyi helyen egy ideig szellősebben elférünk. Az új modulokat már itt öltöztetjük fel, és javítjuk a Vértes Centerben felmerült hiányosságokat.

2010. november 12-14: Kiállítás Esztergomban, a Balassa SZK Iskolában, mint vendégek szerepeltünk.

2011. március 4-5-6: Kiállítás a Vértes Centerben, néhány kiegészítő modullal kibővítve - még sosem üzemeltettünk ekkora saját modulrendszert.

2011. április 15-17. között a székesfehérvári Alba Plázában voltunk vendégkiállítók.

2011. szeptembere: Csonka Gábor barátunk - egyéb elfoglaltságai miatt - kilépett az Egyesületből, de helyette gyarapodtunk Dósa Áronnal, mint ifjúsági taggal.

2011. szeptember 23-25: Ismét a Vértes Centerben, csak Bánhida+Fűszért a nagysugarú ívekkel, az ívek majdnem teljes készültségben és pompájukban (lásd a Galériában!).

2011. október 21-23: Digitális Modultalálkozó (DiMo) Tatán több klub és magánszemély közös munkájával, spártai körülmények között (hideg, por). Képek a Galériában. Reményeink szerint szaporodnak majd a hasonló találkozók, szívesen vennénk részt benne.

2011. december: Ujkuti Zsuzsi tiszteletbeli tagunk lett.

2012. január: H0ri elhagyta az Egyesületet.

2012. március 9. Kiköltöztünk az Omega-parkból, mivel átalakítják a Kormányhivatal számára. Ideiglenesen kaptunk egy tantermet a holmink tárolására a Péch Antal SZKI-ban.

2012. május 31. Pataki Dávid elköltözött, nem tudja látogatni a klubot, így kilépett.

2012. decemberétől a tatai vasútállomás pincéjét béreljük klubhelyiség céljára. Kitakarítás és lakhatásra felkészítés után beköltözünk.

2013. február 8. Beköltöztünk minden holminkkal a tatai klubba.

2013. március 1. Beniczky Zoltán kilépett az Egyesületből.
2013. március 8. Frantz László rendes tagunk lett.

2013. március 27. Digitális bemutatót tartottunk a Péch A. szakközépiskola iskolanapján.

2013. október 18-20. Ismét vendégek voltunk a Vértes Centerben, eddigi legnagyobb kiterjedásű modulrendszerrel: Bánhida és Fűszért-rakodó egyben, ahogy kell, Gerecse két részre bontva, Keleti és Nyugati rendezőre.

2013. október 24-27. a 4 napos kiállításon bemutattuk Tóvároskert 1. modulját a II. Gödöllői országos kiállításon.

2014. január 12. Mészáros Gábor belépett az Egyesületbe rendes tagként..
2014. január 17. Harasta László György belépett az Egyesületbe rendes tagként.

2014. március 7-8-9. Kiállítás Győrben az ETO-Parkban, mint mindig - vendégként. Szerepeltünk a TV-ben is. Még nagyobb modulrendszererrel, fényképek a Galériában.

2014. március 9. Szabó Donát Bence ifjúsági tagunk lett.

2014. április-májusi klubnapokat nyílt napként hirdettük meg, meglepően sok látogató, érdeklődő volt; gyerekek, felnőttek vegyesen.

2014. november 7-8-9. A győri ETO-Parkban az eddigi legnagyobb kiterjedésű (~50 modul), kb. 31 m hosszú pályát építettünk és üzemeltettünk vendégként. A Galériában néhány kép róla.

2015. január 30-tól új rendes tagunk Simon Károly.

2015. június 6-án a Komáromi HonNapon állítottuk ki moduljaink kb. kétharmadával a Csillag erődben.

2015. június 19-21. között kiállítottunk Kocson, a Kocsitoló Fesztivál keretében. Sok látogatónk volt, jót játszottunk.

2015. júniusától Garamvölgyi Gábor rendes tagunk lett.

2015. augusztus 1-től új rendes tagunk Karap Gábor.
2015. augusztus 1-től Rajcsány Tibor már nem tagja az Egyesületnek.

2015. október 31-én Lőrincz Attila kilépett az Egyesületből, mivel a távolság (Szombathely) miatt nem tud a klubnapokon részt venni.

2015. november 13-14-15. között a győri ETO-Parkban szerepeltünk vendégként. Itt működtettük először Tóvároskert moduljait.

2015. december 31-én Szeibel Károly kilépett az Egyesületből.

2016. február 29-én Frantz László kilépett.

2016. március 18-tól új egyesületi elnök: Cservenka László Zsolt.

2016. augusztus 25-28-ig részt vettünk Komáromban az Igmándi erődben rendezett HON napon. Két termet áthidaló pálya
készült. Képek a galériában.

2016. szeptember 16-18. között meghívott kiállítóként részt vettünk az Ácsi Vigasságok rendezvényen. Képek a galériában.

2017. július megkaptuk a Tatabányai Konzum épületének egy szegletét. Megpróbáljuk belátható időn belül élhetővé tenni a helységeket, hogy aztán használatba tudjuk venni.

2017. szeptember 13-16 között tartottunk egy kiállítást Tatabányán a Széchenyi Művházban.

Térkép a hozzánk vezető utakról a Galériában.

Mentés